Pentru mai multe articole sumarizate vizual, te invit pe pagina www.iulianolariu.com

Noul rol al unui manager

Rolul și scopul managerului nu au ținut pasul cu ceea ce este necesar. Managerii trebuie din nou să devină cu adevărat umani: să iubească învățarea și dezvoltarea, să inoveze, să-i implice pe alții în procesul de gândire imaginativă și să provoace pe toți cei din jurul lor pentru a crea o organizație și o lume mai bună.

Citiți articolul complet aici: https://hbr.org/2018/10/the-role-of-a-manager-has-to-change-in-5-key-ways

Cum să ții o prezentare

O bună prezentare este generată de calitatea ideilor, de firul epic și de pasiunea vorbitorului. Dacă ai o idee convingătoare care merită împărtășită, puteți construi o prezentare excelentă. A susține prezentări de impact este o abilitate ce poate fi dezvoltată.

Citiți articolul complet aici: https://hbr.org/2013/06/how-to-give-a-killer-presentation

Gestionează-ți energia

Timpul este o resursă limitată. Energia este o resursă limitată și ea, dar regenerabilă. Energia provine din patru surse principale: energia fizică, emoțiile, mintea și spiritul. În fiecare dintre aceste categorii, energia poate fi extinsă sistematic și reînnoită în mod regulat prin stabilirea de ritualuri specifice – comportamente care sunt practicate în mod intenționat și programate precis.

Acesta este unul dintre cele mai cunoscute articole pe tema Managementului timpului (de fapt Managementul energiei) publicat pe Harvard Business Review. Citiți articolul complet aici: https://hbr.org/2007/10/manage-your-energy-not-your-time